Geslaagde viering van 25-jarig bestaan NCAD

Hoewel de stichting NCAD al eind december 1997 werd opgericht, ging onze eerste locatie – in de HTS Autotechniek in Arnhem – pas officieel in november 1998 open. Daarom was het dat wij op zaterdag 25 november ons jubileum hebben gevierd.

Uitgenodigd waren alle vrijwilligers, oud-vrijwilligers, oud-bestuursleden, donateurs en oud-donateurs en verder nog een aantal mensen die op de een of andere manier mede ervoor hebben gezorgd dat het NCAD geworden is tot wat het nu is: een bloeiend documentatiecentrum!

Ruim 70 gasten konden wij verwelkomen in het gebouw Automotive Campus 30, het voormalige kantoor van Volvo Car BV waar een deel van het NCAD inmiddels al weer 15 jaar gehuisvest is. Speciaal voor de gelegenheid hadden wij Henny Geenen van de NSU Club Nederland gevraagd zijn NSU TT op een prominente plek neer te zetten. Daaromheen konden de aanwezigen op tafels documenten uit onze collectie bewonderen die op de een of andere manier met NSU (en de Wankelmotor) te maken hebben. Ook van andere merken werden trouwens brochures en foto’s getoond.

Centrummanager Fons Alkemade gaf tijdens de middag een paar rondleidingen voor belangstellenden, door onze Leeszaal en Kantoor en door ons Depot (in het voormalig designcentrum van Volvo Car).

Op naar de volgende 25 jaar!

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!