Vincent van der Vinne zoekt Spyker foto’s

Op 9 november was de bekende autohistoricus Vincent van der Vinne op bezoek bij het NCAD. Een van de bekendste boeken van zijn hand is een lijvig boek over de geschiedenis van de Amsterdamse auto- en vliegtuigbouwer Spyker. OOk over het Nederlandse merk Eysink heeft Vincent een boek geschreven.

Het boek over Spyker dateert al weer van 1998 en Vincent is nu bezig met het voltooien van een tweede druk waarin hij nog meer foto’s wil opnemen, en dan het liefst foto’s die nog niet eerder zijn gepubliceerd. 

Bij het NCAD kon hij onder andere in hele oude jaargangen van het blad De Auto speuren en dat leverde hem enkele nuttige illustraties op. In de collectie brochures van het NCAD kon de Spyker-kenner onder andere een vroege catalogus van circa 1904 door zijn handen laten gaan (afkomstig uit de collectie van de ANWB).

Wie ergens nog een foto van een Spyker heeft liggen waarvan hij vermoedt dat deze nooit is gepubliceerd, kan contact opnemen met Vincent van der Vinne via het NCAD.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!