Bezoek van Heemkundekring Helmont

Op 8 november waren tien mensen van de Heemkundekring Helmont (met een t) op bezoek. De leden van deze kring onderzoeken het erfgoed van Helmond, brengen het verleden daarvan in kaart en proberen ook erfgoed te behouden.

De Automotive Campus is op het eerste gezicht niet echt Helmonds erfgoed, maar deze plek heeft inmiddels toch een geschiedenis die teruggaat tot 1977 en vele Helmonders hebben er gewerkt. Centrummanager Fons Alkemade had voor de bezoekers een en ander uitgezocht over de rol die Volvo Car BV heeft gespeeld. Het Depot van het NCAD bijvoorbeeld (zie de foto) was ooit een deel van het designcentrum van Volvo Car en een aantal Nederlandse Volvo-modellen zijn hier (in het geheim) ontwikkeld. Ook andere aspecten van de Helmondse autogeschiedenis kwamen aan de orde, zoals de Max auto, de Jumbo aanhangwagens en vrachtwagens, de bussen van Hentocar en uiteraard Jos van der Meulen Ansems. 

De leden van de heemkundekring waren onder de indruk van onze collectie. Ook Helmont zit trouwens omhoog met het vinden van een geschikte opslagruimte voor haar verzamelingen. Wellicht kunnen het NCAD en Helmont elkaar in de toekomst nog helpen op dat gebied.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!