Leer meer over onze collectie

NCAD Collectie

Het NCAD verzamelt, beheert, ontsluit en catalogiseert een uniek archief op het gebied van wegvoertuigen: de auto, maar ook de vrachtauto, de bus, de motorfiets, de tractor, de tank, de fiets, het rijtuig, enz. Wij verzamelen niet alleen merkgebonden documenten, maar ook meer algemene: over autogeschiedenis, de toekomst van de auto, verkeer, mobiliteit, infrastructuur, brandstoffen, autotechniek, enz.

NIS

Een groot deel van onze collectie is te vinden in ons catalogussysteem, het NIS (NCAD Informatie Systeem). U kunt het NIS raadplegen, log daarbij in op niveau 1 met ‘bezoeker’ en het wachtwoord ‘fietsbel’ via de volgende link: catalogus.

Beheer

Het NCAD beheert tevens het archief van de Pionier Automobielen Club, Olyslager-archief en het ‘technisch archief’ van de ANWB. Vrijwel alle documenten op het gebied van de autosport zijn ondergebracht in een ‘filiaal’ in Zandvoort; daar is ook de collectie van de N.A.V. (Nederlandse Autorensport Vrienden) te vinden. Voor onderzoek naar kentekens kan men gebruik maken van een lijst nummerbewijzen.

Scans

Het NCAD is al jaren bezig met het scannen van een deel van de boeken, tijdschriften, foto’s, brochures etc. Doordat deze scans over het algemeen doorzoekbaar zijn gemaakt (OCR) is het vaak handig om eerst te gaan zoeken in de scans. Deze staan op een harde schijf die bij ons te raadplegen is.

Onze collectie brochures

Een deel van onze brochures is te vinden op een website van de Koninklijke Bibliotheek.

Hoe groot is onze collectie?

Persfoto's
1 +
Brochures
1 +
Tijdschriften
1 +
Boeken
1 +
Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!