Bezoek aan een documentatiecentrum voor tweewielers in Den Haag

Op 17 juli bezocht centrummanager Fons Alkemade het archief van de stichting Historische Motor Documentatie (HMD) aan de Snelliusstraat in Den Haag. Hij werd daar hartelijk ontvangen door Hans van Dissel (links op de foto) en Elisabeth Kil, de twee drijvende krachten achter dit documentatiecentrum voor gemotoriseerde tweewielers: vooral motorfietsen maar ook scooters, brommers en rijwielen met hulpmotor.

De stichting HMD is in 1992 opgericht en daarmee nog ruim vijf jaar ouder dan de stichting NCAD. De doelstellingen van HMD lijken sterk op die van het NCAD: het bewaren/beheren en ter beschikking stellen van allerlei soorten documentatie: boeken, tijdschriften, brochures, foto’s etc.

https://www.stichtinghmd.nl/

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!