NCAD neemt deel van ANWB-bibliotheek over

In juni kregen wij de tip dat het ANWB, die een groot deel van haar hoofdkantoor aan de Wassenaarseweg in Den Haag gaat verlaten, een aanzienlijk deel van haar historische bibliotheek ging afvoeren. Nog net op tijd konden wij ongeveer 20 verhuisdozen vol autodocumententatie uit een opslaghal redden van de container. 

Hierdoor heeft het NCAD nu onder andere een complete reeks jaargangen in de kast staan van het Technisch Bijblad van de Kampioen (verschenen rond 1910) en de opvolger daarvan, de Motorkampioen, in huis (vanaf 1931 werd dit blad voortgezet als de Autokampioen). 

Maar in de dozen kwamen bijvoorbeeld ook hele oude autowegenkaarten en -atlassen, wetgevingsboekjes, adresboeken en instructieboekjes mee naar Helmond. Op de foto is onze al jaren trouwe vrijwilliger Robbie bezig om een deel van de laatste te sorteren en in te voeren. Daaronder handleidingen voor vrachtwagens van Volvo en Daf en voor personenauto’s van Ford en Minerva.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!