Een fraaie aanvulling op onze ‘collectie Henk Sloëtjes’

In 2021 ontvingen wij, via een notaris, een deel van de nalatenschap van Henk Sloëtjes. Een man die wij nooit hebben gekend maar die overduidelijk een groot, misschien wel verwoed, verzamelaar was. We ontvingen toen onder andere stapels oude kentekenpapieren, van personenauto’s, motoren en vrachtauto’s. 

Op 13 september ontvingen we uit handen van Eduard Hattuma een belangrijke aanvulling hierop: 13 fotoalbums vol met door Henk Sloëtjes zelf gemaakte foto’s. Vanaf 1971 ging hij, eerst vooral in het Gooi, op pad om auto’s op straat te fotograferen. Elke auto gaf hij een nummer en hij noteerde het kenteken en bijzonderheden. Dat heeft hij ongeveer 35 jaar lang gedaan, later ook in andere delen van het land, in het buitenland en op oldtimershows en dergelijke. Bij de albums ontvingen we ook de papiertjes waarop de gegevens van de auto’s staan. Vermoedelijk gaat het om zeker tweeduizend voertuig: niet alleen personenauto’s maar ook vrachtauto’s.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!