De familie Nyst op bezoek

In maart 2021 overleed, te jong en door een slopende ziekte, onze gewaardeerde vrijwilliger Rogier Nyst. Na zijn overlijden doneerde zijn familie een groot deel van de indrukwekkende nalatenschap aan het NCAD: autoboeken, autofolders, autofoto’s etc.

Maandenlang hebben vooral onze vrijwilligers Cor Peters Rit en Jan Otten zich in ons depot in de Jumbo-fabriek ontfermd over Rogiers collectie: inventariseren, sorteren, etc. Daarna hebben zij de naaste familie van Rogier uitgenodigd om eens te komen kijken naar enige voorbeelden uit de collectie van hun broer c.q. zwager. 

Op 22 december was het zover en kon de familieleden zien en horen hoe Rogier via zijn nalatenschap voortleeft bij het NCAD. Wij zijn blij dat we dit voor de familie Nyst hebben kunnen doen.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!