Ondertussen in Zandvoort

Op 7 februari bracht centrummanager Fons Alkemade negen verhuisdozen vol boeken over autosport naar het gemeentehuis in Zandvoort. In een van de ruimtes daar is sinds een paar jaar een bibliotheek/archief voor de autosport (in brede zin) in opbouw: het Nederlands Autorensport Archief. Dat archief is een initiatief van de NAV, de Nederlandse Autorensport Vrienden. Het steven van deze club is uiteindelijk een nationaal museum voor de autosport te openen, al dan niet in Zandvoort, en het archief zal daar dan in ondergebracht worden.

Al in 2013 ondertekende het NCAD een overeenkomst met het NAV waarin stond dat het NCAD zijn autosportboeken en andere relevante documentatie in bruikleen zou geven aan het Zandvoortse archief.

Op de foto staat Marc de Bruijn die samen met zijn team inmiddels, na een flinke periode van inactiviteit door het virus, weer druk bezig is alle documenten in het NAA in te voeren op de computer.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!