Bezoek van een groot kenner van de auto in China

Op 23 december was Erik van Ingen Schenau op bezoek bij het NCAD. Al sinds de jaren 1970 is hij geïnteresseerd in alles wat met auto’s in China te maken heeft en hij weet bijvoorbeeld heel veel over alle (vracht)auto’s die ooit in dit land zijn gebouwd (en nu worden gebouwd).

Jarenlang gaf Erik een tijdschrift uit voor andere liefhebbers van Chinese auto’s maar al jaren verspreidt hij zijn ontdekkingen en verhalen via zijn website www.chinesecars.net.Ook via de website www.chinacarhistory.com brengt hij de wereld op de hoogte van de (soms wonderlijke) ontwikkelingen in de geschiedenis van de auto in China (en ook een aantal andere landen in het Verre Oosten).

Op de foto bladert Erik in een van de inventarissen die de verzamelaar René Willemse bijhield van zijn enorme collectie autobrochures. De collectie van Willemse kwam jaren geleden, na zijn overlijden, naar het NCAD. Erik van Ingen Schenau trof in de lijsten van Willemse diverse Chinese merken aan.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!