Aanbieding van een bijzonder familieboek

In november ontving het NCAD een van de eerste exemplaren van het boek ‘Een familie van ondernemers’ uit handen van Lambert van der Meulen (bestuurslid van het NCAD) en Paul Vlemmings (mede-auteur van het boek en goede bekende van het NCAD).

Jos van der Meulen begon al voor 1900 in Helmond een onderneming en werd in 1895 zo ongeveer de eerste motorfietsrijder – en handelaar van ons land! Daarna ging hij ook in auto’s en ook diverse van zijn nazaten raakte bij de autohandel betrokken, ook in Eindhoven bijvoorbeeld. De bekende aanhangwagenfabriek Jumbo (die zelfs korte tijd vrachtauto’s bouwde) uit Helmond is ook door de familie opgericht.

Auteurs en familie mogen trots zijn op dit fraaie boek en op wat zij in de afgelopen ruim 125 jaar ondernomen hebben.

(op de foto vlnr: Wim Oude Weernink, Fons Alkemade, Paul Vlemmings, Lambert van der Meulen)

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!