Ons nieuwe hangmappenarchief en de collectie van Hans Kuipers

Onze medewerker, en oud-gediende, Martin van Rooij, heeft 2021 kunnen afsluiten met het voltooien van de eerste fase van ons nieuwe hangmappenarchief.

Het NCAD heeft al ruim twintig jaar een hangmappenarchief, dat vele kasten en mappen beslaat. Dat is afkomstig van de firma Olyslager en bevat duizenden foto’s, knipsels, folders, persberichten etc., geordend op merk en model.

Maar wij ontvangen nog regelmatig schenkingen waarin ook knipsels, foto’s etc. zitten en die willen we zodanig opbergen dat ze snel terug te vinden zijn. De hangmappen van Olyslager zitten al propvol en daarom hebben we besloten een tweede hangmappenarchief aan te leggen. Voorlopig beslaat dat twee kasten maar ongetwijfeld moeten we dat regelmatig gaan uitbreiden.

De automerken die nu op de mappen staan zijn gekozen op basis van een enorme hoeveelheid enveloppen met knipsels uit de collectie van J.F.J. Kuipers, zoals te zien is aan de stempeltjes op de papieren. Hans Kuipers (1948-2019) was een transportjournalist die vooral veel over vrachtauto’s en hun geschiedenis heeft geschreven. Maar hij verzamelde veel breder.

Op de foto is de map te zien met knipsels over het Italiaanse merk Abarth.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!