Chris Thomas van Rumcar op bezoek

Op 21 december mochten wij een Engelse gast ontvangen. Chris Thomas is al jaren betrokken bij een unieke organisatie die luistert naar de naam Rumcar. Chris is onder andere als redacteur van Rumcar News actief.

‘Rum’ staat voor ‘register of unusual microcars’. Rumcar is geen club maar een ‘charity’ en behalve het tijdschrift heeft het als belangrijke taak het verzamelen en beheren van documentatie over ‘kleine auto’s’. Inmiddels heeft men twee zeecontainers vol boeken, tijdschriften, brochures etc. bij elkaar, letterlijk.

Chris Thomas kwam naar het NCAD om te zien en horen hoe wij documentatie beheren en toegankelijk maken. Op de foto bladert hij door een map met documentatie van het Engelse merk Berkeley. Achter hem zit Jan de Lange, die Chris al een hele tijd kent vanwege hun gedeelde belangstelling voor de kleinauto. Jan heeft nog niet zo lang geleden een belangrijk boek over Franse microcars geschreven (dat hij op de foto toont). Dat boek is onder andere via het NCAD te koop.

http://www.rumcars.org/

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!