RDW typegoedkeuringen vinden nieuw tehuis

Op 17 maart kwam Hans Bramer langs met een aanhangwagen om twee pallets vol met ordners op te halen. Ons bestuurslid Lambert van der Meulen zorgde voor het plaatsen van de pallets met behulp van een heftruck.

In deze ordners zitten fotokopieën van zogenaamde typegoedkeuringen die door de RDW in de periode ca. 1975-1992 zijn uitgegeven voor personenauto’s en vrachtauto’s. Deze collectie ordners is in het verleden door de RDW aan het NCAD geschonken maar aangezien het ons duidelijk is geworden dat deze typegoedkeuringen voor belangstellenden ook elders in ons land nog te vinden zijn, heeft de Collectiecommissie besloten ze af te stoten.

Hans Bramer kende het NCAD al omdat hij ooit een aanzienlijk aantal ordners heeft geschonken uit het archief van de firma Weweler. Daarin zitten technische tekeningen van de vele veerpakketten die Weweler uit Apeldoorn voor vele merken bedrijfsauto’s heeft gemaakt. Maar Hans heeft ook ooit bij de RDW gewerkt en hij wil, nu hij met pensioen is, graag een overzicht gaan maken van de codes die de RDW voor de diverse automodellen heeft gebruikt.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!