Bezoek van een Simplex-onderzoeker

Op 27 januari was Pieter van der Ham bij ons bezoek. Pieter doet al jaren onderzoek naar de geschiedenis naar het Nederlandse bedrijf Simplex. Simplex ging ten onder rond 1960 als fietsenfabrikant in Amsterdam maar had voor de oorlog een zekere reputatie als bouwer van motorfietsen. Bovendien bouwde Simplex tot ongeveer 1918 auto’s (maar de productie was beperkt) en kleine railvoertuigen (de specialiteit van Pieter die bij het smalspoormuseum bij Leiden).

Dit jaar wil hij na jaren onderzoek hét boek over Simplex gaan uitbrengen. Maar om nog een laatste poging te doen informatie en foto’s te vinden, kwam hij bij ons langs.

Wie nog iets bijzonders van Simplex heeft liggen, kan zich nog bij Pieter van der Ham melden.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!