Dé desmodromie-kenner op bezoek

Op 18 november was bij het NCAD in Helmond Henk Cloosterman op bezoek. Henk is al tientallen jaren bezig met het verzamelen van informatie over met name desmodromische klepbediening in snellopende verbrandingsmotoren. Bovendien is hij altijd sterk geïnteresseerd geweest in Italiaanse motorfietsen. De belangrijkste overlap van beide interessegebieden is het merk Ducati.

Henk zoekt ook naar voorbeelden van motoren in motorvoertuigen waarin de zogenaamde koningsas werd gebruikt. Dankzij het snelle zoeksysteem van het NCAD in de duizenden door ons gescande bladen vonden we dat in de periode 1941-1942 zo’n as is gebruikt in de Citroën Traction Avant. 

Henk was jarenlang archivaris/bibliothecaris dus dat gaf genoeg stof voor het uitwisselen van ervaringen. Tijdens zijn bezoek bood hij het NCAD de twee boeken aan die hij over desmodromie heeft geschreven.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!