Schenking van de ANWB (deel 1)

Op 7 oktober toog centrummanager Fons Alkemade naar het ANWB hoofdkantoor in Den Haag om een eerste tranche van een schenking in ontvangst te nemen uit handen van Hans Buiter, de huishistoricus van de Toeristenbond. 

Hans is bezig het tijdschriftenarchief van de ANWB op te schonen en heeft het NCAD een indrukwekkend aanbod gedaan van onder andere vele jaargangen van ANWB-bladen. In deze eerste tranche zaten bijvoorbeeld de jaargangen 1909 t/m 1911 van het Technisch Bijblad van De Kampioen, een soort voorloper van de Autokampioen. Na dat Bijblad kwam de Bond met de Motorkampioen waarvan het NCAD nu onder andere de jaargangen 1916, 1917 en 1919 mocht ontvangen. Genoemd kunnen verder nog worden jaargangen vanaf 1925 van het blad Wegen en nummers van een klantenmagazine van de Duitse Goggomobil-fabriek uit ongeveer 1960.

Wij zijn de ANWB zeer dankbaar voor deze schenking en kijken uit naar het vervolg.

(Op de foto overhandigt Hans – rechts – een aantal van de door hem recent geschreven boeken, waaronder dat over de 135-jarige geschiedenis van de ANWB.)

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!