Een waardevolle schenking van Ariejan Bos

Onlangs was de bekende ‘autodeterminator’ Ariejan Bos op bezoek. Hij is wijd en zijd bekend als iemand die vrijwel elke auto van vóór 1918 op een foto kan identificeren. Hij verzamelt ook zelf veel foto’s van auto’s maar zijn werkkamer was inmiddels ook flink gevuld met boeken en tijdschriften en andere papierwerk. Eerder dit jaar besloot hij dat deel van zijn collectie over te dragen aan het NCAD en daar zijn we heel blij mee. 

In de circa 40 verhuisdozen troffen wij hele oude boeken uit Frankrijk en Engeland maar ook Nederland, recente boeken over de geschiedenis van de auto (en gelooft u ons: wij hebben nog lang niet al die boeken) en hele vroege jaargangen van onder andere De Auto, het blad van de KNAC.

Op 7 juli was Ariejan bij ons om een toelichting te geven op wat er zoal in de dozen zit. Later dit jaar zullen wij de inhoud gaan verwerken en plaatsen in onze kasten. Ariejan schonk ons ook een op het oog onbetekenend kantoormeubel met laden. Die kaartenbakken zijn jarenlang gevuld met informatie over auto’s door Hans van Groningen (overleden in 2010), een pionier op het gebied van de geschiedschrijving van de auto in ons land. Met de inhoud van die kast zijn we ook erg blij.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!