Bezoek van twee Conammers

3 april 2021

Op 25 maart kwamen Rutger Booy en Ariejan Bos langs in Helmond. Net als centrummanager Fons Alkemade zijn beiden al vele jaren lid van de Conam, de in 1991 opgerichte vereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in auto- en motorgeschiedenis.

Ariejan was vele jaren geleden directeur van het NCAD, toen nog gevestigd in Eindhoven. Tijdens zijn bezoek toonde hij onder andere veel belangstelling voor de oudste catalogi uit de collectie Heinemann, een Nederlandse verzamelaar uit Zwitserland die zijn bijzondere collectie op het gebied van Benz, Mercedes en Mercedes-Benz aan het NCAD heeft nagelaten.

Rutger was onder andere actief als publicist over autogeschiedenis en is al sinds mensenheugenis de webmaster van de unieke en zeer informatieve website van de Conam (zie ook www.rutgerbooy.nl). Rutger was lang bevriend met Bas de Voogd. Bas was niet alleen een kenner van Engelse auto’s en van de autogeschiedenis in de streek waar hij woonde (Voorne) maar ook een fanatieke verzamelaar van alles wat met de eerste jaren van de benzinedistributie voor motorvoertuigen te maken heeft. Bas is helaas overleden maar zijn naam leeft voort, nu ook in het NCAD want Rutger kwam een paar dozen met documenten uit de nalatenschap van Bas brengen. Daaronder twee doosjes met grote reclamedia’s die in de lokale bioscopen van Voorne zijn gebruikt. Bas leeft overigens ook voort op zijn website: www.basdevoogd.nl.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!