Rogier Nyst

30 maart 2021

Vandaag is afscheid genomen van Rogier Nyst, vandaag is hij begraven in Eindhoven. 

Rogier kwam in juni 2009 bij het NCAD. In de loop van 2020 kon hij helaas, niet alleen door corona maar ook door zijn ziekte, steeds minder bij ons langskomen. Maar op de achtergrond bleef hij actief. Hij hield ook de hoop, en wij met hem, dat zijn ziekte dan in elk geval chronisch zou blijken te zien en dat hij nog vele jaren ons zou kunnen bijstaan met raad en daad. Maar het mocht niet zo zijn en op 23 maart, niet lang na zijn 63e verjaardag, is hij gestorven.

Bijgaande foto is vorig jaar zomer genomen. Rogier kijkt, als bijna altijd, vrolijk en enthousiast. Samen met NCAD-voorzitter Wim Oude Weernink (rechts) ontvingen wij toen mevrouw Majoor van de ANWB, een trouwe sponsor van ons. We lieten mevrouw Majoor ons Depot zien en voor Rogier was dat een oude bekende plek. In de jaren 1980 en 1990 was hij werkzaam bij Volvo Car (later NedCar) in Helmond en op deze plek was toen het designcentrum van Volvo gevestigd. De draaicirkel op de vloer en de cirkelvormige rails voor spotlights aan het plafond getuigen daar nog van. Hier stonden de nog geheime prototypes, van de buitenwereld afgeschermd met zwarte gordijnen voor de ramen.

Rogier kon veel vertellen over zijn tijd bij Volvo. Maar eigenlijk kon hij over heel veel zaken veel vertellen. We zullen zijn verhalen missen. Dankjewel Rogier, voor alles wat je voor het NCAD hebt gedaan, voor je steun, je enthousiasme, je kennis, je belangstelling. Vaarwel.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!