Documentatie over fietsen overgedragen

Het NCAD heeft in de afgelopen 25 jaar velerlei schenkingen ontvangen en soms kwam er daarbij wel eens een boek of brochure over fietsen mee. Wij zijn niet tegen het rijwiel maar volgens ons Collectiebeleid verzamelen we eigenlijk alleen documentatie over motorvoertuigen (dus rijwielen met hulpmotor in principe wel).

We bleken inmiddels toch een flink aantal meters fietsdocumentatie in huis te hebben. Aangezien de ruimte bij ons schaars aan het worden is, hebben we besloten het overgrote deel daarvan te schenken aan de vereniging De Oude Fiets. Een paar boeken over de geschiedenis van de fiets (al dan niet in Nederland) bewaren we wel.

Op de foto Joop van Bavel van De Oude Fiets met de drie dozen die we op 20 maart bij hem langs brachten in Vught. Eerder was al één doos per post verzonden.

https://oudefiets.nl/documenten/

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!