Op een markt voor Helmonds erfgoed

De Heemkundekring Helmont (met een t) bestaat dit jaar 75 jaar en had ook het NCAD uitgenodigd om aanwezig te zijn met een kraam tijdens de viering van het jubileum in en rond het Jan Visser Museum. Daar gingen we graag op in. Het NCAD is natuurlijk niet speciaal gericht op het Helmondse verleden maar al met al konden we aardig wat Helmondse autogeschiedenis laten zien: Volvo, Max, Jumbo, Van der Meulen-Ansems, etc.

Het weer was prima en er was voortdurend aanloop van Helmonders die vaak nog iets konden vertellen over bijvoorbeeld Volvo Nederland (dat vroeger was gevestigd op wat nu de Automotive Campus is). Sommigen toonden ook belangstelling om vrijwilliger bij ons te worden en daar zijn we altijd blij mee.

Op de foto links centrummanager Fons Alkemade en rechts NCAD-vrijwilliger Hans van Hoof.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!