Op zoek naar informatie over Peking-Parijs 1907

Op 7 april was Peter Slootweg op bezoek om speurwerk te doen naar artikelen en andere bronnen uit de periode dat de beroemde wedstrijd Peking-Parijs werd verreden. Daarin reden onder andere een Spyker, een Itala en twee De Dion-Boutons mee.

Peter heeft het boek dat de Franse journalist Jean du Taillis in 1907 over deze wedstrijd schreef inmiddels vertaald naar het Nederlands maar hij wil graag nog wat meer achtergrondinformatie bij dat verhaal zoeken. Daarom heeft hij gekeken wat er destijds in het blad De Auto over werd geschreven. Peter heeft ook in het ANWB-blad De Kampioen uit die tijd gekeken maar daar staat, opmerkelijk genoeg, eigenlijk niets over deze gebeurtenis.

Wie nog informatiebronnen kent die niet zo bekend zijn en die mogelijk interessant zijn voor Peters onderzoek, kan zich melden.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!