Bezoek van Leon Zijlmans

Op 31 augustus kwam Leon Zijlmans langs in Helmond. Leon is al vele jaren verzamelaar van autodocumentatie en in het bijzonder van reclamekaarten van automerken (en dan alleen kaarten die ook als kaart verstuurd kunnen worden, dus met lijntjes voor het adres en de postzegel). Van die kaarten heeft hij er ondertussen heel veel, mede dankzij contacten met verzamelaars in de hele wereld.

Leon heeft al diverse boeken gemaakt waarin hij kaarten uit zijn verzameling heeft gebruikt. Zijn nieuwste boek, dat hij maakte met Nico Mondt, gaat over de Engelse merken die ooit bij BMC en British Leyland hoorden.

Toch heeft Leon nog niet alle kaarten en hij was dan ook blij verrast dat hij in onze afdeling ‘Nederlandse carrosserie- en trailerbouwers’ een flinke stapel kaarten van trailerbouwer Groenewegen aantrof waarvan hij een aantal zelf nog niet had.

Leon Zijlmans heeft zich dezelfde dag gemeld als nieuwe vrijwilliger bij het NCAD en daar zijn wij uiteraard heel blij mee.

Translate / Vertaal »
error: Content is protected !!