Nieuws

Pages from DUTCH AUTOMOTIVE FESTIVAL HELMOND TvB 04 2019 2

In het kader van het 250 jarig bestaan (Cugnot 1769) van de auto organiseert de stichting NCAD in het weekend van 5 en 6 oktober de verjaardag van de auto op de Automotive Campus in Helmond. Tevens vieren we het 10 jarig bestaan van de Automotive Campus.

Op het Campus-terrein worden 10 decennium (1900-2000) pleinen gebouwd met per plein 10 bijzondere voertuigen op het gebied van innovatie van technologie, design of maatschappelijke relevantie bv massa motorisering. 

Naast de bijzondere oldtimers die wij willen eren, kijken we ook naar de toekomst zodat 10 tot 20 studenten teams worden uitgenodigd met hun auto’s waarvoor KIVI VT https://www.kivi.nl/afdelingen/voertuigtechniek ook een Award gaat uitreiken. We vragen de studenten om in hun betoog een link te leggen naar het verleden. De op de Campus gevestigde Automotive MBO en HBO zullen ook een open dag houden.

Voorafgaand aan het weekend gaan we ook een debat organiseren met TNO en TU/e over de aandrijflijnen van de toekomst. Daarnaast zijn er nog lezingen over erfgoed in het algemeen en over de toekomst van mobiliteit en aandrijflijnen, waarbij kennis van het verleden cruciaal is om goed onderbouwde prognoses voor de toekomst te kunnen maken.

Al deze side events staan ook in het teken van 250 jaar auto.

meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.