Nieuws

Pages from DUTCH AUTOMOTIVE FESTIVAL HELMOND TvB 04 2019 2

In het kader van het 250 jarig bestaan (Cugnot 1769) van de auto organiseert de stichting NCAD in het weekend van 5 en 6 oktober de verjaardag van de auto op de Automotive Campus in Helmond. Tevens vieren we het 10 jarig bestaan van de Automotive Campus.

Op het Campus-terrein worden 10 decennium (1900-2000) pleinen gebouwd met per plein 10 bijzondere voertuigen op het gebied van innovatie van technologie, design of maatschappelijke relevantie bv massa motorisering. 

Naast de bijzondere oldtimers die wij willen eren, kijken we ook naar de toekomst zodat 10 tot 20 studenten teams worden uitgenodigd met hun auto’s waarvoor KIVI VT https://www.kivi.nl/afdelingen/voertuigtechniek ook een Award gaat uitreiken. We vragen de studenten om in hun betoog een link te leggen naar het verleden. De op de Campus gevestigde Automotive MBO en HBO zullen ook een open dag houden.

Voorafgaand aan het weekend gaan we ook een debat organiseren met TNO en TU/e over de aandrijflijnen van de toekomst. Daarnaast zijn er nog lezingen over erfgoed in het algemeen en over de toekomst van mobiliteit en aandrijflijnen, waarbij kennis van het verleden cruciaal is om goed onderbouwde prognoses voor de toekomst te kunnen maken.

Al deze side events staan ook in het teken van 250 jaar auto.

meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

techno Classica

Van 21-25 maart vindt de 30e editie van de Techno Classica in Essen plaats met op 21 maart de persdag.

Er zijn vintage auto's, klassieke en prestigieuze auto's, motoren, onderdelen, restauratie stands etc. op een ruimte van 120.000 m2 verdeeld in 21 hallen. Er zijn meer dan 1250 stands, waarvan 200 clubs. Er staan 2700 collector items te koop.

De locatie is MESSE ESSEN, Norbertstr. 2, 45131 Essen, Duitsland.

lees meer

Alfa RomeoGT1300 Junior1970 57

Er wordt opnieuw bezwaar aangetekend tegen het nieuwe besluit om benzine-auto’s van voor 1 juli 1992 te weren uit de milieuzone in Rotterdam. Bovendien is er aangifte gedaan tegen D66-wethouder Pex Langenberg – de initiator van het nieuwe besluit – wegen machtsmisbruik.

Het nieuwe besluit om auto’s op benzine en lpg van voor 1 juli 1992 te weren uit de milieuzone in Rotterdam werd genomen kort nadat de rechter het eerdere besluit om deze categorie auto’s te weren van tafel had geveegd. In de rechterlijke uitspraak van 14 juni van dit jaar weer gesteld dat de gemeente het besluit niet goed had onderbouwd en dat auto’s op benzine en lpg daarom weer moesten worden toegelaten tot de milieuzone in Rotterdam.

In reactie daarop maakte de D66-wethouder een nieuw besluit, met volgens hem een betere onderbouwing, maar dat wordt bestreden voor de Stichting Rotterdamse Klassiekers. De stichting probeert nu opnieuw zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om voor 15 september bezwaar aan te tekenen tegen het nieuwe besluit.

Lees verder