Nieuws

Voor het laatste nieuws: zie onze Facebook pagina

For the latest news: see our Facebook page

 

ice screenshot 20200826 231429

 

 

Op zaterdag 26 september vindt op de Automotive Campus in Helmond een evenement plaats naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis van 125 jaar geleden. In april 1895 reed de Helmondse smid en rijwielhandelaar Jos van der Meulen rond op iets totaal nieuws: een 'motor-rijwiel'. Daarmee was hij vermoedelijk de eerste motorrijder van ons land en zijn Hildebrand & Wolfmüller de eerste motor. De auto was toen nog niet in Nederland gearriveerd!

Tijdens het evenement wordt een originele Hildebrand & Wolfmüller getoond (en misschien zelfs een tweede), samen met een aantal andere motoren die de ontwikkeling van dit motorvoertuig laten zien. Tot aan het heden want er zullen ook voorbeelden te zien zijn van elektrische motoren die nu op de markt zijn. Daarmee kunnen proefritten gemaakt worden*.

Om 11 en 14 uur zal Paul Vlemmings een lezing houden over Van der Meulen en zijn motor. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling over de H&W, over de andere Brabander die er een heeft gehad, en over andere bijzondere en innovatieve motoren uit de geschiedenis.

Tijdens dit evenement kunnen belangstellenden een rondleiding volgen door het NCAD. Zij krijgen daarbij uitleg over de activiteiten van het NCAD, over de collectie en er zullen enige bijzondere documenten worden getoond.

Het evenement duurt van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis. Koffie, thee en snacks zijn verkrijgbaar.

Motorrijders worden van harte uitgenodigd hun motor aan het publiek te laten zien op de parkeerplaats.

*Motorrijders die een proefrit willen maken, moeten zich vóór 25 september aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 (afbeelding: Scientific American)

 

 

 

 

 

Subcategorieën